Abroncsfüggők

Bénázások Goodwoodban

2018. szeptember 12. 08:21 - butsi77

Egy 80 ezer fontot, vagyis több mint 29 millió forintot érő Ferrari 355 F1 Berlinetta még a pályát határoló kerítésen is átesett, miután a veteránversenyen összeütközött egy másik autóval.

 ferrari_355_f1_berlinetta_2_v.jpg

A Goodwood Revival Festival arról nevezetes, hogy mindenféle veteránutóval benevezhetnek a tulajdonosok, aztán éles versenyben mérik össze tudásukat a különböző kategóriákban.

Azonban, amint a mellékelt videón is látható, attól még nem lesz valaki jó versenyző, hogy van egy több évtizedes, és méregdrága kocsija. Láthatunk pörgő, kicsúszó Jaguarokat, Bentley-ket (mit szólna James Bond, hogy kocsijával így bánik a sok James Bolond?), sőt az első másodpercekben az is megtörtént, hogy egy lelkes amatőr bal első kereke egyszerűen önállósította magát.

Bár a szervezők szerint szeptember második hétvégéjén összesen 200 millió font értékű (73 milliárd forint) veteránautó vonult fel az autósünnepen, ehhez képest megdöbbentő, hogy mennyire nem féltették ezeket a gyönyörűségeket a tulajdonosok.

Az még megbocsátható, hogy valaki nyilvánvalóan nem új abronccsal indult az aszfaltcsíknak, ki is durrant a gumi, de azt nézni is idegborzoló, hogy mennyit összebénáztak a pályán. A 453-as rajtszámú Ferrari 500 TRC vezetőjének például még az se sikerült, hogy a bukótérben egyenesbe hozza a belengetett autót, így a gumifal lett a vége.

Örök tanulság: sose menj gyorsabban, mint ahogy tudsz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7814235821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása