Abroncsfüggők

Itt az AutoBild részletes teszteredménye

2017. március 17. 09:33 - butsi77

Amint februárban jeleztük, az AutoBild nagy nyári abroncstesztet hajtott végre. Az előzetes vizes és száraz aszfalton végrehajtott fékpróbák után az 52 fajta abroncsból húsz maradt a döntőben, ahol aztán alaposan végigtesztelték őket.

Az élmezőnyben csupán a legelső Continental PremiumContact 6 után a harmadik helyen szereplő Falken Azenis FK 510, valamint a negyedik helyen végzett Pirelli Cinturato P7 Blue őrizte meg a selejtezőben megszerzett helyét a teszt végére.

auto-bild-summer-tyre-test-2017-ok.jpg 

A tesztelők munkáját követő pontszám összesítés nem lehetett egyszerű, hiszen egy-egy abroncs néha a lista elején, néha a végén találta magát. Hasonlítsuk csak össze a vizes körpálya listáját teszem fel azzal a feladattal, amikor az akvaplaning hatást mérték kanyarban. Ugye, hogy teljesen összekavarodott a sorrend? A döntő azonban az összpontszám, amely szerint

PÉLDÁS

eredményt ért el a Conti, a Dunlop, a Falken, a Pirelli, a Hankook és a Fulda. 

Jó minősítést kapott a Bridgestone valamint Goodyear, majd a kielégítő eredményt nyújtók sora következik a feltételesen ajánlott, illetve a nem ajánlott abroncsok előtt.

Az adható pontszám 1-től 6-ig terjedt, ezen belül finomítottak a plusz és mínusz jelekkel. A zöld, illetve vörös szín pedig azt jelenti, hogy az adott érték a tesztátlag alatt vagy fölött van-e.

akvaplaning_kanyar.jpg

​Aquaplaning kanyarban

vizes_korpalya.jpg

Vizes körpálya

Szólj hozzá!
Címkék: teszt autobild

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5212344393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása