Abroncsfüggők

Bűntény a kaliforniai Porsche találkozón

2017. augusztus 28. 07:03 - butsi77

Azért a szentséggyalázásnak is van határa! Képzeljék, a kaliforniai Monterey Car Week alkalmával kiállítottak egy olyan Carrerát, amibe egy megháborodott bűnelkövető nem átallott 4800 köbcentis Chevy small block V-hatost rakatni. Ez több mint bűntény, ez a szakralitás megsértése, olyan cselekmény, ami sérti minden igazi autós nemesebb érzelmeit.

Szerencsére bemutattak gyönyörű és eredeti állapotban lévő sok évtizedes modelleket is, és egy igazi rally 911-est is. Ez azért nem volt valami megkímélt állapotban, látszik rajta – különösen a nagyított képen –, hogy a Michelin abroncs előtt kicsit lóg a lemez. De hát ez, vagyis a rally ilyen játék, nemigen vigyázhatunk a veteránra. Ahogy Ian Malcolm olyan találóan mondta a Jurassic Parkban: ha menni kell, hát menni kell. És a Porsche tud menni, ha kell. 

Aztán van itt egy másik Carrera is, ami elején egy különleges lökhárítót látunk, ami nem a szélcsatornának köszönheti létrejöttét. A hetvenes években azért szereltek ilyen lökhárítókat a drágább autókra, mert azok 15-20 kilométeres sebességig elnyelték az ütközési energiát. Képünkön is jól látható oldalt a gumiharmonika: na, az a gyűrődő zóna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6812784592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása