Abroncsfüggők

Magyar Hankook abroncsokat kap a BMW 6 Gran Turismo

2018. október 24. 10:13 - butsi77

A Bayerische Motoren Werke legújabb Gran Turismo generációja is többek között a Hannoverben kifejlesztett, és a rácalmási gyárban készülő, ultra-nagyteljesítményű (UHP) Ventus S1 evo 2 nyári abroncs defekttűrő változataival gurul le a gyártósorról. Az első tengelyhez 245/45 R19 98Y, a hátsóhoz 275/40 R19 101Y méretű gumikat rendelt az autógyár.

hankook_summer_tyres_3.jpg

A kupészerű vonalvezetés és a felső kategóriás limuzinnak megfelelő nagy helykínálat kombinációja az abroncs számára azzal a kihívással jár, hogy nem pusztán a megfelelő kényelmet kell biztosítania, hanem nagy teherbírásúnak is kell lennie, hogy az autó akár 1800 literes csomagterét ki lehessen használni. Az intenzív tesztfázis során az abroncsok magas szintű menetkényelmet mutattak kimondottan dinamikus menettulajdonságok mellett.

A BMW csoporttal 2011 óta folytatott együttműködés révén a BMW 6 Gran Turismo és a BMW 7 luxuslimuzin mellett a Hankook jelenleg a bajor autógyár 11 modelljét látja el abroncsokkal: a X1, X2, X3, X4, X5, X6 modellsorozatai, a BMW 2-es Active Tourer, valamint a BMW 4-es és 5-ös sorozatok is részben Hankook abroncsokon hagyják el a gyárat.

hankook_summer_tyres_1_m.jpg

Jelenleg 80 mérnök és technikus dolgozik a Hankook európai fejlesztési központjában, Hannoverben, és a hozzá tartozó spanyolországi és finnországi tesztpályákon a testreszabott abroncsmegoldásokon az európai autógyárak számára. A BMW csoport első gyári felszerelésű abroncsainak fejlesztése és széleskörű tesztelése is ott történik. A BMW 6 Gran Turismo számára a Hankook magyarországi gyárában készülnek az abroncsok, ahol a személygépkocsi- és SUV-abroncsok gyártására specializálódtak, és amit világszinten az egyik legmodernebb abroncsgyárként tartanak számon.

Szólj hozzá!
Címkék: bmw hankook abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714319217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása