Abroncsfüggők

Így tesztelte a téli gumikat az Auto Bild

2018. szeptember 28. 10:26 - butsi77

Ahogy minden ősszel, az Auto Bild ezúttal is megajándékozott bennünket egy téligumi teszttel, ami olyan meglepetéseket hozott, mint a Falken Eurowinter HS01 nyolcadik helye, vagy az, hogy több nagy márkanév a legjobb tízbe se fért be.

A hagyományoknak megfelelően az Auto Bild tesztcsapata vett félszáz különféle gyártótól származó garnitúrát, aztán azokkal fékpróbákat végeztek. A vizes aszfalton 80, havon 50 kilométeres sebességnél álltak a fékre a tesztmesterek, és az összesen 51 féle 195/65 R15 méretű gumi közül azt a 20 abroncsot vitték a teljes tesztre, amelyekkel a leghamarabb állt meg a tesztautó. Vagyis a legjobb tapadási tulajdonságokkal rendelkező gumikat vitték aztán a vizes és havas kör- és szlalompályára a műszerekkel telerakott tesztkocsival.

 auto-bild-winter-2018_m_1.jpg

Érdekes adalék, hogy amíg a selejtezőt nyerő Continental WinterContact TS 860 vizes úton 34,5 méteres féktávot produkált, addig a legutolsó, az 51. helyen végzett Antares Grip20 gumival ugyanaz az autó csak 49,8 méter alatt tudott megállni. A legjobb 20 gumiabroncs közül pedig a leghosszabb, 36,6 méteres féktávot a Yokohama BlueEart-Winternél mérték.

A komoly teszt aztán kicsit összezavarta a sorrendet, hiszen a Continental WinterContact TS 860 csak a második lett a Dunlop Winter Sport 5 mögött, viszont például a Falken Eurowinter HS01 a nyolcadik helyen végzett, míg több nagy márkanév a TOP10-be sem fért be.

A végleges sorrend pedig úgy alakult ki, hogy összevetették az egyes abroncsok tulajdonságait havas, vizes, valamint száraz, de megfelelően hideg útfelületen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6314268795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása