Abroncsfüggők

McLaren 570S a Porsche 911 GT3 ellen

2018. november 09. 09:09 - butsi77

Mi lesz akkor, ha a címben szereplő két kocsit egymásnak eresztik, és az egyik kerekein Pirelli, a másikon Michelin abroncsok vannak?

porsche_mclaren.jpg

Érdekes teszt helyszíne volt a közelmúltban az Anglia szívében, Corby mellett lévő Rockingham Motor Speedway versenypálya. Ugyanazzal a pilótával egymás után küldték körbe a McLarent és a Porschét.

Mit gondolnak melyik volt a gyorsabb?

 

És mi lehet az oka, ha a gyengébb, rosszabb gyorsulású, kisebb végsebességű autó jó fél másodpercet ráver a riválisára? Elképzelhető, hogy jobban feküdt neki a pálya, de az is, hogy arra a pályára, ahhoz az autóhoz szerencsésebb volt az abroncsválasztás.

A McLaren 570s alatt Pirelli P Zero Corsa abroncsok voltak, míg a Porsche 911 GT3 kerekein Michelin Pilot Sport Cup2 gumik feszültek.

A McLaren a 3,8 literes, 562 lóerő V8 twin turbo motorjával 326 kilométeres sebességre képes, és 3,2 másodperc alatt éri el a százat, míg a négyliteres, hathengeres boxermotoros Porsche mindössze 493 lóerős. Végsebessége 315 kilométer, gyorsulása 3,4 másodperc. És ez a taliga megverte a McLarent…

A mellékelt videónkat a 4. perctől érdemes nézni, mivel onnan látható az osztott képen mindkét futam, mégpedig belső kameraállásból.

Szólj hozzá!
Címkék: extrém abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7714361579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása