Abroncsfüggők

IDEA díjas a Hankook elektromos személygépkocsi abroncsa

2018. október 31. 09:54 - butsi77

A Hankook következő – második – generációs e-abroncsa, a Kinergy AS ev, az International Design Excellence Awards (IDEA) díjazottjai közé került az Automotive & Transport kategóriában. Jóllehet a Hankook futurisztikus koncepcióabroncsai az elmúlt években az IDEA díjazottjai között szerepeltek, a cég most először nyerte el a díjat egy tömeggyártású termékkel.

idea_02.jpg

Az elektromos autókhoz optimalizált Kinergy AS ev egyik legjellemzőbb tulajdonsága a rendkívül alacsony gördülési zaj, bár az abroncs kényelmi jellemzői, menetteljesítménye és kezelhetősége is a nagy teljesítményű személygépkocsi abroncsokéval vetekszik. A zajcsökkentéshez többféle technológiát használnak az abroncsgyártásban. A Hankook Tire például egy olyan technológiát alkalmazott, amellyel csökkenteni lehetett bizonyos menet közben keletkező hangfrekvenciákat.

idea_01.jpg

A Kinergy AS ev áramkörökre emlékeztető futófelületi mintázata és az oldalfalak elektromos járművekhez tervezett kialakítása jobb légellenállást és optimális menetjellemzőket biztosít különböző feltételek között. Egy aramid-hibrid erősítő öv használatával minimálisra csökkent a mintaelemek deformálódása irányváltás közben. Ez a funkció segít az optimális tapadás fenntartásához, így kiváló kezelhetőséget tesz lehetővé, illetve jelentősen javítja a menetstabilitást is.

Szólj hozzá!
Címkék: hankook abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4514333487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása