Abroncsfüggők

A Nexen N'Blue 4Season lett a legjobb négy évszakos

2016. augusztus 10. 09:37 - butsi77

Érdekes abroncstesztet hajtott végre a közelmúltban az autonavigator.hu portál. Fogtak egy csomó nyári, négy évszakos, valamint téli abroncsot, és az augusztus eleji rekkenőben – 30 fokos levegő és 50 fokos aszfalthőmérséklet mellett – nekiálltak összehasonlítani ezt a háromfajta gumit. A cél az volt, hogy bebizonyítsák: nyáron istenkísértés téli abronccsal járni.

Az egyik meglepetést a piacra lépett Nexen N'Blue 4Season okozta, mert ez lett a legjobb a négyévszakosok közül, mégpedig száraz és vizes aszfalton egyaránt. A négyévszakosok mezőnyében a Nexen N'Blue 4Season mellett indult a Goodyear Vector 4 Season, a Debica Navigator, valamint a Vredestein Quatrac 5. Ám amíg a Nexen teszteredménye 93,9 százalékos volt, addig a Goodyear 91,2, a Debica 89,6, a Vredestein pedig csupán 86,2 százalékot kapott.

nexennblue4season_1.jpg

A nyári hőségtesztet nagy fölénnyel, 99,2 százalékkal a Bridgestone kifejezetten nyári Turanza T001 modellje nyerte 99,2 százalékkal a 98,4 százalékos szintén nyári Firestone Multihawk2 előtt. Az utolsó helyen pedig a Premiorri ViaMaggiore téli abroncs végzett 79,9 százalékkal. Ez ugyan nem okozott meglepetést, hiszen téli abroncs a nyári aszfalton olyan eséllyel indul, mint Mikulás a strandröplabdán, azonban a szintén téli gumi, a Goodyear UltraGrip 9 azért mégis 90,7 százalékot ért el, megelőzve a nem ajánlott kategóriába csúszott négy évszakos Debica Navigatort, valamint a Vredestein Quatrac 5-öt.

A lap teljes tesztjét itt olvashatják el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8510115722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása