Abroncsfüggők

Bridgestone Weather Control A005

2018. október 17. 08:02 - butsi77

Akármennyire is biztonságos, hogy télen téli, nyáron nyári abronccsal közlekedjünk, a Bridgestone 15 ezer európai autós megkérdezésén alapuló felméréséből kiderült, hogy az autósok egyre kevesebbet akarnak a tavaszi és őszi abroncscserével bajlódni, miközben évszaktól és időjárási körülményektől függetlenül jó útfekvésű, biztonságos és jól irányítható gumikkal szeretnének autózni. 12_bridgestone_tesztvezetes_m.jpg

A világ legnagyobb gumigyártója ezért olyan négyévszakos abroncsot fejlesztett ki, amely alapanyagának és futófelület-kialakításának köszönhetően mind vizes, mind havas úton rövid féktávolságot, továbbá vizes úton is kiváló irányíthatóságot biztosít a gépkocsi számára. A Weather Control A005 abroncs létrehozásával persze a nemzetközi trendet követte a Bridgestone, hiszen a négyévszakos autógumik mind Európában, mind Magyarországon egyre népszerűbbek, és hazánkban augusztusig 42 százalékkal bővült az eladott darabok száma.

13_a005_termekfoto.jpg 

A négyévszakos abroncsok fejlesztése és gyártása a legnagyobb kihívás az abroncsgyártásban, hiszen a gumi jó tapadása és irányíthatósága eltérő gumikeverék-összetételt és futófelület-mintázatot igényel a nyári és a téli gumik esetében. Amíg a nyári gumikat keményebb keverékből és szélesebb vízelvezető árkokkal gyártják, addig a télieket lágyabb keverékből készítik, futófelületük pedig sűrűn lamellázott a havas úton való jobb kapaszkodóképesség érdekében. Ennek eredménye az, hogy a téli abroncs nyári időjárási körülmények között kevésbé irányítható és gyorsabban kopik, a nyáriak féktávolsága pedig téli útviszonyok közepette rendkívül hosszú.

14_weather_control_a005_m.jpg 

„A mindennapi vezetési kihívások alapján kifejlesztett Weather Control A005 túraabroncs innovatív futófelületet kapott; V-alakú mintázata havas úton jobb kapaszkodóképességet, Z-vágatú lamellái kiváló úttartást és irányíthatóságot, a vállblokkok közötti széles vízelvezető csatornák pedig vizes úton is kiváló tapadást biztosítanak” – mondta Németh Gergely, a Bridgestone Magyarország Kft. műszaki főmunkatársa, hozzá téve, hogy az innovatív mintázat, az optimalizált felépítés és érintkezési nyomáseloszlás, valamint a magas szilikatartalmú Nano Pro-TechTM technológiával gyártott gumialapanyag kiváló tapadást, alacsony gördülési ellenállást és magas élettartamot biztosít az abroncsnak.

A 15-20 hüvelykes kerekekre való Weather Control A005 abroncsok 64 különböző méretben érhető el, ami lefedi a személyautók méretigényének 94 százalékát. A további abroncsméretek 2019-ben kerülnek forgalomba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9214306177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása