Abroncsfüggők

Tavasszal jön az új UHP Hankook

2018. október 15. 07:51 - butsi77

Ventus S1 evo 3 a neve annak a személygépkocsik és SUV-ok számára gyártott ultra-nagyteljesítményű nyári abroncsnak, amelynek forgalmazása tavasszal kezdődik meg Európában.

ventuss1evo3_3_m.jpg

A Hankook újdonságának modellnevében azért szerepel a hármas szám, mert az S1 evo harmadik generációjáról van szó, amelynek létrehozása során különösen a nedves tapadás és menetjellemzők valamint a pontos kormányozhatóság javítására fektették a hangsúlyt. Ezeken felül a fejlesztők a gördülési ellenállás csökkentésére összepontosítottak, ugyanakkor ez nem mehetett a már előző modellnél elért magas futásteljesítmény rovására.

A Hankook keverékszakértői a Ventus S1 evo 3 menetjellemzőit nedves és száraz útra optimalizálták, így nem csak a tapadási tulajdonságok javultak a teljesítmény-leadási görbe csúcsán, hanem az abroncs egy lényegesen szélesebb hőmérsékleti tartományban is megtartja ezt a magas tapadási szintet.

ventus_s1_evo_3_nl_m.jpg

Egy rendkívül erős tapadású szilika-géles keverék, valamint a polimerek és a kitöltőanyagok lényegesen jobb elosztódását biztosító speciális keverési technológia alkalmazásával készül a futófelületi keverék. Az eredmény a nedves úton nyújtott fékteljesítmény lényeges javulása, valamint a gördülési ellenállás csökkenése lett. Ez utóbbi mérsékléséhez hozzájárul még az abroncs oldalfalában alkalmazott újfajta keverék, melynek köszönhetően a Ventus S1 evo 3 gördülési ellenállása 2,5 százalékponttal alacsonyabb, mint az elődjéé volt.

A Rácalmáson, 17-22 hüvelykes méretben készülő harmadik generációs Ventus S1 evo 72 különböző méretben, 205 és 315 milliméter közti futófelület szélességgel. kerül a piacra.

Szólj hozzá!
Címkék: hankook abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr9614301995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása