Abroncsfüggők

Amikor egy kerékcsere különlegessé tesz

2018. október 09. 13:32 - butsi77

Mit mond a rádió? A felújítás miatt a Fehérvári utat egyes szakaszokon egyirányúsították a városközpont felé, a városhatár felé vezető útpályát pedig teljes szélességében lezárták… Minden szabálykövető autós titkon arra vágyik, hogy egy behajtani tilos tábla ellenére mosolyogva begördüljön a lezárt útszakaszra. Bámuljanak meg nyugodtan a járókelők, a lakók, akár a rend éber őrei is!

fehervari_utzar_tabla_20181008_resize.jpg

Lehúzott ablakkal, az aktuális slágert fütyörészve rákanyarodok a felújítás miatt lezárt Fehérvári útra, és úriasan behajthatok az útépítéshez, mert különleges vagyok: én vagyok maga a célforgalom. Rólam szól, engem hív a tábla: behajtani tilos - kivéve nekem, nekünk.

Az Abroncs Kereskedőház Fehérvári úti szervizébe tartok, ahol családom, jómagam és más közlekedők biztonsága érdekében téli szettre váltok. Mert a biztonság a gumiabroncsoknál kezdődik! 7 Celsius körül már érdemes lecserélni a nyári gumikat télire a gépjárműveken. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az időjárásnak és persze a hónapnak megfelelően megválasztott autógumival már nagyon sokat lehet tenni a biztonságos közlekedés érdekében. 

A téli gumi mind anyagösszetételét, mint felületi kialakítását illetően eltérő jellemzőkkel bír, mint a nyári változat. A speciális összetétele gondoskodik arról, hogy a gumi ne váljon merevvé a hidegben és biztosítani tudja a megfelelő úttartást. 

Ez az ősz más, mint a többi: azt hiszi mindenki, hogy zárva tart a szerviz, pedig egyáltalán nem. Senki ne várjon a felújítás végig, hiszen nyitva van, és számos tettre kész szakember várja az autóst. Érdemes minél előbb időpontot foglalni, amíg nem jönnek el a ködös novemberi hajnalok…

Az AKH-sok pár nap alatt elintézték, hogy kitegyék a táblát az útlezáráshoz és még a Waze is levette a tiltást erről az útszakaszról, így a táblák kivételt tesznek azokkal, akik a gumicserére jönnek. A gumicsere most különlegessé tesz! 

waze_akh_20181008.png

Már megint egy felújítás, már megint egy forgalomterelés, de ezúttal nincs miért bosszankodni: meglepő, de gördülékenyebb a bejutás a szervizbe, nincs autós forgalom, legfeljebb néhány munkás, homokkupac és munkavédelmi korlát dekorálja a hétköznapokat. Nincs más dolgunk, mint időpontot foglalni telefonon, vagy a gumihotelt használóknak, online!

A flottába tartozó ügyfelek itt jelentkezhetnek be: http://ido.akh.hu/

Magánszemélyek, mint én, itt kaptam időpont: http://ido.gumi.hu/ghlogin.php

De az ügyfélszolgálat is készségesen segít, csak tárcsázni kell a +36 1 371 3333 telefonszámot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4014291901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása