Abroncsfüggők

Monzában P Zero lesz a Lexusok alatt

2018. április 18. 07:58 - butsi77

Nemcsak a pilóták izzadnak meg egy versenyen, hanem a szervizcsapat is. Gondoljuk csak meg, ha csak másodpercekig, de rajtuk a világ szeme, tőlük függhet még a pilóta helyezése is.

Tehát a hétvégén, Monzában ugyanilyen pillanatok várnak a csapatra, amikor a Pirelli P Zero versenyabroncsokat cserélni kell az Emil Frey Lexus Racing RC F GT3 -as autóin.

lexus_gt3_pirelli_v.jpg

Április 22-én vasárnap délután háromkor startol a Blancpain GT 2018-as versenysorozat második fordulója, ami egyben a Blancpain GT Series hosszútávú bajnokság idénynyitó futama is.

A német Marco Seefrieddel és a finn Markus Palttalaval kiegészülő csapat elsődleges feladata az elmúlt napokban az adatok elemzése a Zolderben tapasztalt nehézségeket követően. A Blancpain GT versenysorozat Zolder Sprint Cup futama ugyanis elég döcögősre sikerült a Lexus RC F GT3-as versenygépekkel rajthoz álló Emil Frey Lexus Racing számára, a csapat azonban gőzerővel készül Monzában megrendezésre kerülő a hosszútávú versenyre.

A csapat csalódottan tért vissza Safenwilbe, miután két alkalommal is ki kellett állniuk a versenyből, míg a futamot befejező autók is csak a Top 10-es mezőnyön kívül végeztek. Ezért arra használták a fordulók közt rendelkezésükre álló két hetet, hogy kiértékeljék a Zolderben begyűjtött adatokat és információkat.

„Annak ellenére, hogy Monzában teljesen eltérőek a pálya jellemzői, még elképzelhető, hogy itt is nehéz hétvégénk lesz” – elemezi a helyzetet Jürg Flach, az Emil Frey Racing műszaki vezetője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6213845946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása