Abroncsfüggők

VW tanulmányok az amerikai piacra

2018. október 03. 08:44 - butsi77

A Volkswagen Kaliforniában mutatta be az Atlas Cross Sport és Atlas Tanoak tanulmányautókat. Az előbbit Continental, az utóbbit Hankook abronccsal látták el.

vw-atlas-cross-sport-concept-6_v.jpg 

A Cross Sport egy szokványos SUV, a Tanoak pedig az Egyesült Államokban oly népszerű pickup. Az ötüléses Atlas Cross Sport sorozatgyártásának indítását 2019 elejére tervezik. Sportos formájával a kompakt coupékat idézi, hálózatról tölthető hibrid hajtással (PHEV) 265 kW /360 lóerős teljesítményre képes, és kizárólagos elektromos hajtással mintegy  40 kilométert tehet meg. A tanulmányautó másik változata hibrid hajtású, külső, akkumulátor töltő funkció nélkül, és 231 kW/ 314 lőerős teljesítményre képes. Az Atlas Cross Sportot a hírek szerint a Tennessee államban lévő Chattanoogában fogják  gyártani, párhuzamosan a hétüléses Atlas modellel.

Ugyancsak tervezik az Atlas Tanoak sorozatgyártását is, de annak időpontjáról még nem érkezett hír. A kocsit az Egyesült Államok csendes-óceáni partjain honos, 45 méteresre növő tölgyfa után nevezték el. A 206 kW/280 lóerős V6 benzinmotoros tanulmányautó hátsó ajtói első látásra talán nem is vehetők észre, miután az ajtókilincsek szinte láthatatlanok, mert azokat a C oszlopba integrálták, a dupla kabin pedig ennél fogva különösen hosszúnak, mégis elegánsnak tűnik. A meghökkentő forma meghatározó eleme az Atlas Tanoak tanulmányautó hosszú platójának is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514278561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása