Abroncsfüggők

A Maxxis nyerte az ausztrál nyárigumi tesztet

2017. szeptember 15. 09:02 - butsi77

Ausztráliában készülnek a nyárra, ezért a helyi magazin, a Wheels, csinált is egy nyárigumi tesztet, amit meggyőző teljesítménnyel a Maxxis nyert meg a Bridgestone és a Continental előtt.

A nyolcmárkás teszt további érdekessége, hogy az összesítésben a Kumho valamint a Momo egy-egy modellje megelőzte a Dunlop és a Goodyear abroncsokat.

 maxx_dry.jpg

A magazin 225/55 R17 méretű abroncsokat szerelt egy Mazda6 kombira, amit aztán mindegyik abronccsal végigfuttatott az öt tesztállomáson.

maxx_wet.jpg

Hogy mennyire nehéz minden tekintetben legjobb eredményt biztosító abroncsot készíteni, arra jó példa, hogy a szlalomban a Bridgestone-Dunlop-Continental-Momo négyes végzett elöl, míg a kezelhetőségben így alakult a sorrend: Bridgestone, Continental, Maxxis, Laufenn.

Az utóbbi három végzett az élen a gördülési zaj mérésen, de aztán következett a vizes pályán való fékezés, amit a Maxxis nagyon nagy előnnyel nyert meg, ugyanakkor vízen a Kumho befékezte magát a harmadik helyre.

A tesztpilóták szerint a Maxxis Premitra HP5 gumiabroncs fékezéskor valami egészen különleges és megbízható teljesítményre képes, és száraz aszfalton is a legjobb teljesítményt nyújtotta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7912829916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása