Abroncsfüggők

Continental prototípust kapott a Volvo tanulmány kamionja

2016. augusztus 24. 15:04 - butsi77

A Continental lett a Volvo Trucks tanulmány-teherautójának hivatalos gumiabroncs szállítója. A svéd haszonjárműgyártó projektjének legfőbb célja, hogy hatékonyabbá tegye a jövő áruszállítóinak üzemanyag-felhasználását, melynek köszönhetően jelentősen csökkenhet azok károsanyag-kibocsátása is.

A Continental és a Volvo együttműködése a nyergesvontatóra és a pótkocsira egyaránt kiterjed és a tanulmány teherautót a Continental 315/70 R22.5 méretű gumiabroncsával szerelték fel mind a kormányozott és a hajtott tengelyen, míg a pótkocsi 385/55 R2.5 méretű abroncsokat kapott. A svéd cég projektje során megvalósult szakmai együttműködés további szoros technológiai kooperációra is lehetőséget biztosít.

continental_volvo_concept_truck_ok.jpg

„A Volvóval régóta fennálló együttműködésünk és partneri kapcsolatunk megerősítése érdekében a Continental Abroncs Divízió hivatalos beszállítóként vesz részt a projektben, amelynek ambiciózus céljait, rendkívül alacsony gördülési ellenállású speciális gumiabroncs prototípusok kifejlesztésével támogattuk” – jegyezte meg Klaus Kreipe, a Continental OE teherautó abroncs részlegének vezetője. Hozzátette, a gumiabroncsok kifejlesztése során számos innovatív megoldást alkalmaztak, ennek köszönhetően nagyobb üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek, és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak.

A Volvo fejlesztői egyébként számos kiemelt beszállítóval együtt több innovatív megoldást is megvizsgáltak, hogy elérhessék a projekt célkitűzéseit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5111649164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása