Abroncsfüggők

Opel Combo az év kishaszonjárműve

2018. szeptember 21. 08:06 - butsi77

A hannoveri haszonjármű szalonon elnyerte a Van of the Year 2019 díjat az ötödik generációs Opel Combo Cargo.

A 25 európai szakújságíróból álló zsűri által adott 127 pontjával a Combo messze megelőzte 92 pontos a második helyezettet, a Mercedes Sprintert. A 215/65 R 16 méretű, Michelin Latitude Tour HPvagy Michelin Primacy 4 gumikkal szerelt magas tetős kombit iparosok és kereskedők extra-hatékony áruszállítójának tervezték – személyautós standard szerint. A kocsi személyautó-kivitelének neve egyébként Combo Life.

 

Mindkettőnek van standard (4,40 méter) és XL-kivitele (4,75 méter). A családi nagyterű kocsi öt vagy hétszemélyes lehet, akár 2693 liternyi poggyásztérrel. A furgon (Light Commercial Vehicle – LCV) duplafülkével és tetőajtóval is rendelkezésre áll, raktere eléri a 4,4 köbmétert, belefér két euro-paletta, teherbírása eléri az 1000 kilogrammot, és akár 3440 milliméter hosszú eszközöket, anyagokat is be lehet rakni.

Az ötödik generációs Combót eleve nem furgonnak, hanem személyautós standard szerint tervezték, majd jól felszerelték családi használatra. Így aztán személyautóban érezhetik magukat a haszonjármű-változattal fuvarozó és dolgozó kereskedők, iparosok is. Mindkét változatban számos asszisztens- és biztonsági rendszer szolgál, az adaptív sebességszabályzótól és a frontális ütközésveszélyre figyelmeztetéstől kezdve az automatikus vészfékezésen, a gyalogosfelismerésen, a fáradtságfelismerésen át a holttérfigyelőig és a vetített kijelzőig. Adaptív, ötféle módba kapcsolható IntelliGrip kipörgésgátló gondoskodik az optimális útfogásáról.

A zárt furgon további biztonsági jellemzője a kívánságra beépített Surround Rear Vision tolatókamera, az utasoldali külső tükörbe rejtett második kamera pedig kiküszöböli a holtteret, ami különösképp nagy előny városban, jobbra kanyarodáskor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr7914253099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása