Abroncsfüggők

Élénkült az európai autó- és buszabroncs forgalom

2018. augusztus 01. 09:22 - butsi77

Az idei második negyedévvel elégedettek lehetnek az európai abroncsgyártók, mivel az elősző év azonos időszakában forgalmazottnál öt százalékkal több személyautó és tízzel több haszonjármű abroncsot értékesítettek – jelentette az európai szakmai szövetség, az ERTMA (European Tyre & Rubber Manufacturers’ Association).

Az ETRMA tagvállalatai a június 30-án zárult három hónapban a tavalyi második negyedévinél 5,4 százalékkal több, 49,1 millió darab személyautó abroncsot szállítottak a kereskedelemnek. Még ennél is nagyobb mértékben, 10,1 százalékkal 2,48 millió darabra bővült az ETRMA-tagok kamion- és buszabroncs kiszállítása a bázishoz képest. eu_piac2.jpg

A mezőgazdasági gumiabroncs-piacon azonban nem volt ilyen jó a helyzet: a második negyedéves szállítások 9,6 százalékkal 340 ezer darabra csökkentek. Az első negyedév 12,1 százalékos visszaesésével az első féléves szállítás – 10,9 százalékkal az egy évvel ezelőtti szint alatt – összesen 696 ezer darabot jelent.

A második negyedévben a kétkerekűekre való gumiabroncsok kiszállítása 3,3 százalékkal 2,64 millió darabra nőtt, bár az első félév 5,96 millió darabja így is 4,7 százalékkal marad el 2017 első hat hónapjában kiszállított darabszámtól.

Szólj hozzá!
Címkék: busz európa abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4214149935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása