Abroncsfüggők

Bridgestone gumik az Eco-marathonon induló magyar elektromos autón   

2018. július 11. 07:58 - butsi77

Ismét rajthoz állt a londoni Shell Eco-marathonon, az elektromos autók legnagyobb világversenyén a győri Széchenyi István Egyetem oktatói és hallgatói által készített elektromos versenyautó, amely a tavalyi negyedik hely után idén a hatodik helyen végzett.

szelectricity_02_v.jpg

A SZElectricity a Bridgestone-tól kis gördülési ellenállású, nagy átmérőjű, de keskeny, és nagy abroncsnyomásra tervezett, mindössze 1,5 kilogrammos Ologic abroncsokat kapott, amelyek gördülési ellenállása 30 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos abroncsoké. A versenyen az elektromos autóknak 35 perc alatt kell minél nagyobb távot megtenniük a lehető legkisebb energiafelhasználással, amelyben kulcsszerepe volt a különleges abroncsoknak.

sz_bridgestone_ologic_04.jpg

Az előírt 1 kilowattórának megfelelő energia felhasználásával a mindössze 100 kilogrammos, karbonszálas borítású SZElectricity az első mért körben 112 km/kWh, a másodikban pedig 115 km/kWh eredményt futott. Az utolsó, negyedik próbálkozásuk eredménye hozta meg számukra a hatodik helyet: 125 kilométert tettek meg 1 kWh energiával.

szelectricity_01_v.jpg

A SZEnergy Team a legfontosabb versenyének tekinti az Eco-marathont, amelyre egész éven át készül. A győri csapat immár 11. alkalommal vágott neki a kihívásnak, amelyen az elmúlt évek alatt komoly sikereket és eredményeket értek el, tavaly ugyanis a negyedik, 2016-ban a harmadik, 2010-ben pedig első helyezettként térhettek haza a versenyről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4714105863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása