Abroncsfüggők

ADAC nyári teszt: a kisebb méretben jók a kisebb márkák

2018. március 12. 07:43 - butsi77

Az ADAC ezúttal a legköznapibb autók számára készült abroncsokat tesztelte, mégpedig a 175/65 R14, illetve a 205/55 R16 méretben készülő kínálatot.

A kisebb, keskenyebb gumiabroncsok között egyértelműen a Falken Sincera SN832 Ecorun lett a győztes a Semperit Comfort-Life 2 előtt. A tesztmesterek mindkettő kiegyensúlyozott teljesítményét emelték ki, és azt, hogy tulajdonképpen nincsenek gyenge tulajdonságai.

Németországban annak azonban különös jelentősége van, hogy a kilencedik helyre csúszott Continental PremiumContact 5-öt az ADAC-teszten megelőzi a Goodyear Dunlop csoport által kifejezetten a német piacra szánt Pneumant Summer ST 2. Ebben a méretben ugyanakkor a Sava Perfecta teljesített a várakozások alatt.

adac-summer-tyre-test-2018_v.jpg

Ami a 205/55 R16 méretet illeti, az élcsoportban végzett viszont a Michelin Primacy 3, a Bridgestone Turanza T001 Evo (vizes úton ez volt a legjobb!), a Continental PremiumContact 5, a Firestone Roadhawk, a Hankook Ventus Prime³ és a Semperit Speed-Life 2.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs adac

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr10013732616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása