Abroncsfüggők

Auto Bild négy évszakos abroncsteszt

2017. október 13. 07:32 - butsi77

Miután évről-évre élénkül a négy évszakos abroncsok forgalma, az Auto Bild átfogó teszt során értékelte a piac 25 abroncsát.

A 25 gyártmányt a nyári féktáv próbák során választották ki. Így a Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 került az első helyre, mert amint táblázatunk baloldali oszlopában látható, vizes felületen 100 kilométeres sebességről 41,6 méteren állította meg a 205/55 R16 méretű gumival felszerelt Golfot, száraz aszfalton pedig 40,9 méterre volt szükség. Jóllehet szárazon a Michelin CrossClimate+ jobb eredményt ért el, de a kétféle felületen született eredmény 82,5 méteres összegével a Goodyear lett az első.

A fékutak alapján felállított sorrend arról árulkodik, hogy nagyjából a 12. helyig, vagyis a Falken Euro All Season abroncsig mindegyik jó szívvel ajánlható a köznapi autózás számára. Kiemelendő a Continental AllSeasonContact, a Nexen N’Blue 4Season, vagy a Kleber Quadraxer 2 és a Kumho Solus 4S HA31 teljesítménye is.

autobild1.jpgA havon fékezésben egyébként a Continental és a Kleber lett a legjobb, és ugyancsak havon, a kezelhetőség valamint a szlalom tesztjét egyaránt Continental és a Nexen nyerte.

Ugyanakkor a Nexen bizonyult a leghalkabbnak a nyári száraz útfelületen végzett gördülési zaj-felmérésben, az utána következő Goodyear és a Kleber előtt.

A téli és a nyári eredmények összegzése alapján pedig így alakult az Auto Bild által végzett tesztek toplistája: 

  1. Goodyear
  2. Michelin
  3. Continental
  4. Kleber
  5. BF Goodrich
  6. Nexen
  7. Pirelli
Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1112960233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása