Abroncsfüggők

Nézzük csak, milyen fura abroncs nyerte a tervezők Oscar-díját

2017. augusztus 16. 07:24 - butsi77

A Nexen Tire két abroncsa is megkapta júliusban az International Design Excellence Awards (IDEA) nagydíját.

Az N’Fera AU7 az első kereskedelemben is kapható abroncs, ami a tervezők nagydíját kiérdemelte. Az Észak-Amerikában nemrégiben piacra lépett UHP abroncs a csúcskategóriás autók számára „nagy sebességnél is kiemelkedő vezetési stabilitást, kezelhetőséget és hatékony lassítást biztosít, nagyon alacsony gördülés zaj mellett”.

nexen-idea_ok.jpg 

A Breathre abroncs-tanulmány viszont egyáltalán nem köznapi darab, és legalábbis meghökkentő. Igaz, az iparág manapság mindenféle új dizájnnal kísérletezik, ám a Breathre nem csupán külsejében üt el a megszokottaktól.

Az ismertetés szerint ez egy légtisztító gumiabroncs. A futófelületbe ágyazott szűrői összegyűjtik az útfelületről a kopó abroncsokból és fékbetétekből származó apró szennyeződéseket, amelyek aztán az úgynevezett szálló porszennyezést okozzák a levegőben. Így a Breathre hozzájárulhat a városi légszennyezés csökkentéséhez.

Szólj hozzá!
Címkék: abroncs nexen

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr2712751880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása