Abroncsfüggők

Kumho Ecsta segíti a Vipert

2017. június 29. 07:02 - butsi77

A 90 éves Nürburgring az autósport afféle Mekkája. Itt tesztelik az új abroncsokat, és minden magára valamit adó versenyző újabb körrekordot szeretne elérni.

dodge_viper_tritt_mit_kumho_okok.jpg 

Ezt a célt tűzte ki egy texasi Dodge kereskedő is, és összegyűjtött 165 ezer eurót, hogy legendás Viper két leggyorsabb, már a gyárban Kumho ECSTA versenyabroncsokkal ellátott „ACR” kivitelével megdöntse a Lamborghini Huracán Performante valamint az elektromos aszfaltszaggató Nio EP9 nemrégiben beállított rekordját. Az előbbi 6:52, az utóbbi 6:47 alatt tette meg a 20,832 kilométeres kört. Ez komoly kihívás a Dodge Viper számára, hiszen egy ACR 7 perc 12 másodperc alatt tette meg leggyorsabb körét néhány hete.

A rekordöntésre kiszemelt kocsik 8,4 literes V-tízes motorja 654 lóerős és 814 newtonméteres forgatónyomatékot küld a Kumho Ecsta abroncsokra. A két Viper ACR-re elöl 295/25 R 19, hátul 355/30 R 19 méretű fél-slick gumikat szerelnek, amelyek száraz aszfalton hihetetlenül tapadnak, és jó kezelhetőséget biztosítanak a pilóta számára.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny dodge kumho

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6312627289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása