Abroncsfüggők

A Cooper lett a Rallycross akadémia partnere

2017. június 12. 08:06 - butsi77

Az FIA World Rallycross Bajnokság egyetlen gumiabroncs-beszállítója 2014 óta a Cooper, amelyet most kiválasztottak a 2017-es RX Akadémia beszállítójának is.

Az RX Academy a finnországi SET Promotion és a többszörös FIA európai rallycross bajnok, Jussi Pinomäki kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy profi környezetet biztosítson a fiatal versenyzőknek rallycross karrierjük elindításához. A Cooper Tire Europe pedig abroncsaival segíti a jövő RX bajnokait, hogy megtanulják a rallycross autók vezetésének minden trükkjét.

rx2_ok.jpg 

„A Cooper gumiabroncsok minden körülmények között jól teljesítenek a rallycrossban, és az, hogy ugyanazt a márkát használják az európai és a világbajnokságon, csak segíteni fogja az RX Academy versenyzőinek tréningjét” – mondta Pinomäki.

A résztvevők öt fordulós sorozatban versenyeznek egyforma 220 lóerős, hatfokozatú szekvenciális váltóval ellátott Renault Clio Cup RX autókkal. A fizikai és mentális tréning során szakemberek látják el őket tanácsokkal, hogy profi versenyzőkké válhassanak.

rx_ok.jpg

A 2017-es RX Akadémia győztese indulhat az FIA European Rallycross Super1600 bajnokságon, vagy jelentős segítséget kap a Cooper Tires által támogatott RX2 International Series-ben.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny cooper

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8912586785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása