Abroncsfüggők

Távozott a kalandfilmek úrvezetője

2017. május 23. 19:16 - butsi77

Kedden érkezett a hír, hogy 89 évesen elhunyt Roger Moore, a régi kalandfilmek sztárja. Ő volt Ivanhoe a hatvanas évek elején, és abban a tévésorozatban még lovon járt.

Amikor azonban Simon Templar lett, már akkoriban komolynak tartott autót, egy Volvo P1800-at vezetett. Kevesen tudják, hogy a tévések először a Jaguart kérték fel, hogy egy MKX modellel támogassa a sorozatot, de a brit cég elutasította a kérést. Ez persze a Volvo malmára hajtotta a vizet, Roger Moore pedig ötven évig minden filmjében vezetett valamilyen autót.

Például egy 3,5 literes Rover P5B szedánt a Lélekszakadt hajszában, de aztán egyre jobb kocsik jöttek: az Angyal vérbosszújában egy tűzpiros Dodge WD szolgálta a szicíliai utakon. Nem áll módunkban felsorolni az összes kocsit, de ki kell emelni, hogy a Minden lében két kanál című sorozatban, mint Brett Sinclair egy Aston Martin DBS volánjánál ült, míg Tony Curtis (Danny Wilde) egy Ferrari Dino 246 GT-t kapott. A hathengeres Aston egyébként három éve 533 500 fontért kelt el egy aukción.

Aztán jöttek a Bond filmek. James Bond és az Aston Martin DB5 az emlékeinkben elválaszthatatlanok, ám Roger Moore sok mindent vezetett, mint Bond. A Szigorúan bizalmasban például Citroen 2CV6-ost, amire Moore úgy emlékezett, hogy „nagy móka volt vezetni”. A kém, aki szeretett engem című alkotásban pedig ez a Lotus Esprit volt a partnere.

Szólj hozzá!
Címkék: film roger moore

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr2812535299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása