Abroncsfüggők

Teszten a téli abroncsok: nagy neveket előzött a Falken és a Nexen

2018. szeptember 25. 17:25 - butsi77

Ezúttal egyszerre két téli abroncs teszt eredményeit mutatjuk be, mégpedig a német autóklub, az ADAC, valamint az Auto Bild vizsgálatai alapján.

snow-1281636_1920.jpg

A két tesztben csak az a közös, hogy mindkettő alkalmával Volkswagen Golfra szerelték a különféle gumikat, de amíg az ADAC 205/55 R16-os méretet választott, addig az Auto Bild a leggyakoribb, a 195/65 R15 mellett maradt.

 adac_winter.jpg

Ez utóbbinál különösen érdekes, hogy olyan nagy nevek, mint a Pirelli, a Bridgestone és a Michelin viszonylag hátulra szorultak, sőt, a Michelin almárkája, a Kleber a harmadik helyen végzett. Az említett nagy hármast pedig olyan nevek is megelőzték, mint a Debica Frigo HP2, vagy a Falken Eurowinter HS01.

 auto-bild-winter-2018_m.jpg

Érdekes megfigyelni, hogy az ADAC sorrendje hol tér el az Auto Bild sorrendjétől, bár a Kleber Krisalp HP3 itt is az élmezőnyben van, s csak utána következik a Michelin Alpin5, holtversenyben a Nexen Winguard SnowG WH2-vel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1514262815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása