Abroncsfüggők

Finiséhez érkezett a Baja4000

2017. január 22. 08:41 - butsi77

Utolsó szakaszához érkezett ma a Baja4000 futam, amely Los Angelesből indult tíz nappal ezelőtt. A mezőny a mexikói Baja-félszigeten található Cabo San Lucasig autózott igen változatos, az autókat nem kímélő terepen, majd onnét térnek vissza a kaliforniai metropoliszba.

A verseny első feléről itt írtunk, ekkor a gödőllői GumisEmber Team állt az élen. A mezőny a verseny hetedik etapján a San Juanico – Guerrero Negro közötti 542 kilométeres távot teljesítette, majd a 8. etapon a Guerrero Negro – Catavina közti 269 kilométer várt rájuk. Itt léptek át egyébként a versenyzők a Pacific Standard időzónához és innentől kezdve már a félsziget északi felén autóztak tovább. Catavina a Baja-félsziget egyik leggyönyörűbb része, a kisvárost körülvevő és a környéken található hatalmas sziklatömbök, kaktuszok teszik különlegessé a  vidéket és a futamot. 

Aztán az utolsó előtti szakaszon a mezőny igen változatos terepen búcsúzott Mexikótól: voltak gumiszaggató kövesutak; homokos szakaszok; köves tengerparti utak; parti homokos utak; homokdűnék és sóborította sík részek. 

Hamza Péter, a GumisEmber Team csapatkapitánya elmondta: az utolsó három szakasz igen változatos, gyakran igen nehéz terepen zajlott, a csapat és a Mitsubushi Pajero egyelőre jól bírja a megpróbáltatásokat. Egyelőre vezetik a mezőnyt, de nagyon jönnek fel az amerikai, kanadai, bangladesi és finn csapatok. Ma az utolsó szakasz következik, cél az Angyalok Városa. 

Szólj hozzá!
Címkék: baja4000

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8812144569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása