Abroncsfüggők

Tanulmány Lexushoz Goodyear tanulmány abroncs

2016. október 14. 08:23 - butsi77

A Párizsi Autószalonon mutatták be a Toyota csoport új dobását, a Lexus UX koncepció modellt, amihez hozzá illő futuro-abroncsot gyártott a Goodyear.  

goodyear_lexus-ux-concept_ok.jpg

Pontosabban, a Goodyear Urban Crossover abroncs szintén egy tanulmány, akárcsak a meghökkentőn lila autó, és a két cég közti együttműködést éppúgy jelzi, mint az autó- és abroncsfejlesztés egy lehetséges új irányát. Az egész úgy kezdődött, hogy a Lexus felkérte a Goodyeart, hogy társuljon hozzá a gumiabroncs tervezéssel, és tágítsa ki a határokat, úgy a technológia, mint a megjelenés terén. Amint a képeinken látható, ez sikerült is.

goodyear_lexus_ok.jpg

A 21 hüvelykes kerék küllőinek vonala az abroncs oldalfalán folytatódik, mintegy integrálva annak stílusát, a futófelület mintázata pedig hol kígyóbőrre, hol igazi abroncsra emlékeztet. Az Urban Crossovert mindenestre ellátták a Goodyear megerősített oldalfalú RunOnFlat biztonsági technológiájával, ami révén az autó akár 80 kilométert is megtehet a légnyomás elvesztése után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4011806359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása