Abroncsfüggők

Kínai céget vásárol fel a Cooper  

2016. augusztus 17. 07:50 - butsi77

Cooper Tire arról számolt be, hogy a második negyedévben 71 millió dolláros nettó profitot ért el, 18,3 százalékkal magasabbat, mint egy ével korábban. Az értékesítés nettó árbevétele a június 30-án zárt három hónapban 1,5 százalékkal a 740 millió dollárra mérséklődött, ugyanakkor az értékesített darabszám 0,9 százalékkal bővült a bázishoz képest.

cooper-tires_ok.jpg

Roy Armes elnök-vezérigazgató a kiemelkedő negyedévvel kapcsolatban azt mondta, hogy a teljes évre az eladott darabszám növekedésére számít a menedzsment az összes szegmensben, ám korántsem várható a piaci verseny lanyhulása. Az előrejelzések szerint továbbra is nyereséges lesz a cég, amely bejelentette, hogy az év végéig szeretné felvásárolni a kínai teherautó- és buszabroncs-gyártó Qingdao Ge Rui Da Rubber Co. többségi tulajdonrészét. Az eredeti tervek még az első félévi felvásárlásról szóltak.

Előre tekintve kemény második fél évre számít a Cooper Tire, miután az alacsonyabb nyersanyag árak hatása mérsékelt lesz, ugyanakkor éleződik a világpiac meghatározó szereplői közötti versengés.

Szólj hozzá!
Címkék: ipar cooper

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1810416674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása