Abroncsfüggők

Koncepció- és biztonsági abronccsal nyert díjat a Kumho

2016. augusztus 15. 06:55 - butsi77

Csak nemrégiben mutattuk be a Nexen Tire új, cserélhető futófelületű kísérleti abroncsát, és már itt van egy hasonlóan érdekes fejlesztés, ezúttal a Kumho fejlesztőközpontjából.

A koreai cég két fejlesztése is elnyerte a 2016 International Design Excellence Awards (IDEA) díjat az Egyesült Államokban. A Kumho Smasher – egy ultra-innovatív technológiákkal ellátott futurisztikus koncepció abroncs –, valamint a Sealant azt bizonyítja, hogy a gyártó mind a jövő mind a jelen fejlesztési irányainak egyaránt nagy figyelmet szentel.

kumho-sealant.jpg

A Smasher a Kumho és a SsangYong együttműködésének eredményeként született és jelentős érdeklődést vívott ki a tavaly őszi autószalonon, Frankfurtban. Az abroncsot extrém körülmények közötti vezetésre optimalizálták, és olyan újításokat tartalmaz, mint a szívólemezek és daráló-szerű kapaszkodó betét. Az előbbi a tapadást növeli, míg az utóbbi a legdurvább terepen is lehetővé teszi az előrehaladást.

kumho-smasher-1_ok.jpg

A sealant jelentése tömítőanyag, és ahogy a Sealant abroncs neve is sugallja, automatikusan lezárja azokat a lyukakat, amiket valami éles tárgy szakított, így megakadályozza, hogy elszökjön a levegő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3810410914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása