Abroncsfüggők

A jövőbe mutat a Nexen

2016. július 27. 08:26 - butsi77

Red Dot Design Awards díjat nyert a Nexen Tire egy új, cserélhető futófelületű kísérleti abronccsal. A Nexen Tire koncepciója lehetővé teszi, hogy az autósok az abroncsok helyett csupán a kopott futófelületét cseréljék ki. A jövőbemutató ötletet demonstráló Green Hive abroncs „újratölthető futófelülete” elnyerte az idei Red Dot díjat a Design Awards kategóriában.

 green_hive_concept_tire1_ok.jpg

Az abroncsszerkezet a hírek szerint könnyen szétszerelhető, majd az öntőformaszerű részébe illesztett – de felmelegített – zöld futófelület átnyomódik a lyukakon, és íme: kész is az új futófelület.
green_hive_concept_tire2_ok.jpg

Ez azonban nem az első elismerés, amiben a kísérleti abroncskoncepció részesült, hiszen tavaly az International Design Excellence Awards (IDEA), idén pedig a Green Good Design Awards díjra is érdemesnek tartották.

„A több világszínvonalú design díj elnyerése is kiemeli Nexen Tire fejlesztőképességeit. Ezért folytatjuk is az innovációt, hogy tovább erősítsük szerepünket a vezető márkák nemzetközi gumiabroncs piacán” – mondta Han Min-Hyun, a Nexen Tire alelnöke és egyben a K + F terület igazgatója.

Szólj hozzá!
Címkék: nexen green hive

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr748914778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása