Abroncsfüggők

Visszatérőben a négy évszakosok

2016. május 20. 09:35 - butsi77

A Michelin szerint évente nagyjából 53 millió darab középkategóriás személykocsi abroncs talál gazdára Európában, és ezek között egyre több a négy évszakos.

Talán az is a felmelegedés eredménye, hogy a Michelin a hozzá tartozó márkákkal együtt 2014-ben már tízmillió négy évszakost adott el, kétszer annyit, mint két évvel korábban. És úgy tudni, a forgalombővülés nem állt meg.

kleber_quadraxer_2_ok.jpg

A tendenciát látva a cég nekidurálta magát, és a növekvő négy évszakos piac számára kifejlesztette a Kleber Quadraxer2 abroncsot, aminek a fékútja a tesztek szerint 3,5 méterrel rövidebb, mint az elődjéé. A tesztet egyébként a képünkön látható 205/55 R16 91H abroncsokon végezték januárban, de nem ez a legnagyobb átmérő, hiszen a plafont 17 hüvelyknél húzta meg a gyár.

Úgyhogy aki május végén az esseni abroncsszalonon jár, nézzen körül, mert a hármas csarnokban kiállítják a Quadraxer2 abroncsot is.

Ami a Reifen 2016-ot illeti, természetesen a Michelin is nagyon készült rá, és bejelentette, hogy olyan személyautó abroncsokat visz a szalonra, amelyek átlagos futásteljesítménye 8 ezer kilométerrel haladja meg a versenytársakét.

Szólj hozzá!
Címkék: michelin kleber

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr298733932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása