Abroncsfüggők

Ezeket ajánlja nyárra az ADAC

2016. április 27. 09:36 - butsi77

A kompakt autók tulajdonosainak nyújthat segítséget az abroncsválasztásban a német autóklub, amely nyilvánosságra hozta a 185/65 R 15 H méretű abroncsok tesztjét. Igaz, a kipróbált 16 abroncs közül csak hét felelt meg olyan mértékben a próba során, hogy azokat kifejezetten ajánlja az ADAC az autósoknak.

Jóllehet az ADAC egy Renault Cliót használt tesztautóként, de a 185/65 R 15 H abroncs a következő modellekre is illik: Citroën C3, Hyundai i20, Mazda 2, Nissan Note, Opel Adam, Peugeot 208, Toyota Verso.

Amint a táblázat mutatja, a szakemberek súlyozták a mért eredményeket. Legfontosabbnak a vizes útfelületen való viselkedést tartották, ezért a „wet” eredmények a végső pontszámban 40 százalékot képviseltek. Húszat-húszat adtak a száraz körülményeken mutatott tulajdonságokra valamint a kopásállóságra, és tíz százalékot ért a komfort és zaj, valamint az abroncs hatása a tesztautó fogyasztására.

A két első helyezett közül a Vredestein a nedves felületen mért fékút és a kezelhetőség révén győzte le szoros versenyben a Continentalt, ugyanakkor az ADAC közleménye kiemeli, hogy a Kumho Ecowing ES01 KH27 szintén dicséretes tulajdonságokat mutatott száraz és nedves aszfalton egyaránt, csak a kopásállósága miatt sorolták hátrább.

Jelmagyarázat: + jó, 0 kielégítő,
A keresztben áthúzott nulla jelentése: megfelelő

adac-15-inch_ok_ok_1.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr528666788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása