Abroncsfüggők

A Hankook Lappföldön építi fel európai téliabroncs tesztközpontját

2016. április 13. 15:24 - butsi77

A Hankook Tire szerződést kötött első európai téli gumiabroncs tesztközpontjának megépítéséről a finn Test World gumiabroncs tesztvállalattal, annak Mellatracks nevű fedett és szabadtéri abroncstesztek elvégzésére is alkalmas komplexuma mellett.

02_hankook_min.jpg

Az új tesztközpont 300 kilométerrel az északi sarkkör fölött, a finnországi Ivalóban működő Test World közelében épül fel az idei év végére és több tesztpályából fog állni, amelyeken változatos vezetési helyzeteket is szimulálhatnak.

A Hankook Tire új beruházását a világ legészakibb téli tesztterületén a Skandináviában és az Alpokban uralkodó egyre változatosabb, kiszámíthatatlan téli időjárási körülmények indokolják. Ivalo a hosszú, hideg teléről ismert, és a környékbeli tavak vastag jege a különböző abroncsok legszélsőségesebb viszonyok közti kipróbálására is alkalmas, mégpedig általában több mint négy hónapon át. A közeli repülőtér pedig a logisztikai hátteret adja a munkához, aminek felügyeletét a Hankook Tire hannoveri kutatás-fejlesztő egysége, a Hankook Tire Európai Technológiai Központ (ETC) végzi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr28602914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása