Abroncsfüggők

Pikes Peak – Pirellivel győzött a Bentley és a Ducati

2018. június 29. 07:31 - butsi77

Elégedett lehet a VW csoport, hiszen az I.D. R Pikes Peak elektromos autója mellett a konszern két másik márkája, a Bentley és a Ducati is győzött a „Race to the Clouds”, vagyis a „Verseny a fellegekbe” futamon a SUV, illetve a motorkerékpár kategóriában, mégpedig Pirelli-abroncsokon.

ducati_multistrada_1260_pikes_peak_v.jpg 

A Bentley Bentayga 107 kilométeres átlagsebességgel zúzott föl, így 10 perc 49,9 másodperces időeredménye kategóriarekordot jelent „a hegyen”. A 22 hüvelykes kerekeken száguldó kocsi a W12-es motorjával egy Range Rover Sport négy éve beállított 12:35:6-os idejét döntötte meg.

A Ducati Multistrada 1260 Pikes Peak modell pedig 9:59:102-es idejével a korábbi győztes KTM-től hódította el a leggyorsabb felfutó trófeáját. Az új Testastretta DVT 1260 V-kettes motor szépen bizonyította, hogy 18 százalékkal több forgatónyomatékot biztosít a közepes fordulatszám tartományban, mint a kifutó 1200-as kivitel. A versenyre felkészített Ducati Pirelli slickgumit, Termignoni kipufogót, Öhlins felfüggesztést és Brembo fékeket kapott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1614081103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása