Abroncsfüggők

1970 Lancia Stratos Zero concept

2018. június 22. 09:41 - butsi77

Igen, valamikor a tanulmányautó azért lehetett „concept car” mert olyat mutatott, amit a szögletes, lassú, és nehézkes tömeggyártmányok vásárlói csak elképzelni tudtak. Új vonalakat, dimenziókat, mert a tervezőnek megvolt a magához való esze, fantáziája, és koncepciója. Ez maga Bertone volt egyébként. bertone-lancia-stratos-hf-zero-concept-4-1.jpg

No, persze, ha elindítjuk a videót, azt látjuk, hogy két megtermett ember szorong egy szűk fekvőkabinban, az ajtó-szélvédő felnyitva, de mégis, a térdig érő négykerekű ék valahogy megragadja a zsigereinket, és főként akkor borzong a hátunk, ha meghalljuk a mindössze 132 lovas, 1,6 literes V-négyes motor hangját, amit a Fulviából emeltek át.

Ha a szívünkre tesszük a kezünket, a csupán 358 centi hosszú és 84 magas kocsi egyáltalán nem praktikus, de oly sok későbbi modell tervezője számára adott ihletet, hogy ott a helye az autósmennyország egy különtermében.

Szólj hozzá!
Címkék: extrém lancia

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6814064261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása