Abroncsfüggők

Végre van jogsija az autóversenyzőnek

2018. április 23. 08:02 - butsi77

Továbbra is Hankook gumikon versenyez a 17 éves Keszthelyi Vivien, viszont a tavalyi Audi TT után idén egy közel 500 lóerős Audi R8 LMS GT-vel állhat rajthoz.

A sikeres vizsga után már közúton is vezethet az autóversenyző Keszthelyi Vivien, aki 2014-től napjainkig 73 versenyen 60 dobogós helyezést ért el. Tavaly előtt, mindössze 15 évesen a 2000 köbcentiméter alatti túraautó kategória abszolút országos bajnoka volt, az elmúlt évben pedig az Audi Sport TT Cup versenyzőjeként a nemzetközi versenysorozatok történetének legfiatalabb magyar pontszerzője lett.

 

Az elsőkerék-meghajtású autókat felvonultató Audi Sport TT Cup sorozat után idén az 5,2 literes R8 LMS GT hátsó kerekeire özönlő csaknem 500 lóerő óriási kihívást jelent a fiatal pilóta számára, hiszen a teljesen eltérően viselkedő autóval újra meg kell tanulnia a verseny-vezetést. Ebben a Hankook Ventus F200 slick-abroncs segíti a száraz pályán, ha esik, akkor pedig jöhet a Ventus Z207.

 hankook_keszthelyi_v.jpg

Az új sorozat mezőnye a túraautózás csúcsát jelentő, szintén hátsókerék-meghajtású, s hasonló teljesítményű autókat felvonultató német túraautó bajnokság, a DTM futamaival azonos helyszíneken és egy időben versenyez majd. Így a széria május elején Hockenheimben rajtol el, június első hétvégéjén pedig a magyar szurkolók a Hungaroringen is láthatják debreceni születésű pilótát.

hankook_keszthelyi_vivie_v.jpg 

Az utánpótláskorú versenyző az Audi Sport versenyzőakadémiájának növendékeként az elmúlt idényben az elsőkerék-meghajtású versenyautók között erősnek számító Audi Sport TT Cupban indult. Ezt követően az akadémia és a pilótát menedzselő szakemberek döntésének értelmében Keszthelyi Vivien idén – szintet lépve – a GT-kategóriában folytatja a versenyzést. Az Audi R8 LMS GT Cup során összesen 12 versenyen, hétvégénként két időmérőn és két teljes értékű futamon versengenek majd a pilóták, ami rengeteg lehetőséget nyújt a tapasztalatszerzésre. Vivien célja ugyanis a DTM-ben való versenyzés, ami eddig egyetlen magyar autóversenyzőnek sem sikerült.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny hankook

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3313856364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása