Abroncsfüggők

Visszatért a WRC-be a Pirelli

2018. február 09. 08:26 - butsi77

A kihagyott elmúlt év után idén ismét jön a Pirelli a World Rally Championship helyszíneire, és elsőként január utolsó hétvégéjén, a Rallye Monte Carlo során gördültek az olasz márka termékein a versenyautók.

pirelli-wrc-v.jpg

A Pirelli négyfajta abroncsot vitt a Monte Carlóra, köztük az újonnan kifejlesztett RK családot. A verseny során voltak médium abroncsok a száraz felületekre, és voltak szuperlágyak a száraz és nedves útfelületekre. Hóra és jégre szöges és sima Sottozero STZ-B gumit kínált a gyár, amely a későbbi fordulókon mutatja be a rali által támasztott igényeknek megfelelően kifejlesztett vadonatúj P Zero és Scorpion gumikat.

A száraz aszfaltra szánt vadonatúj P Zero keményebb változata az RK5A, a lágyabb P Zero RK7B. Ha vizes aszfalt, jöhet a szintén új Cinturato RWA, míg a földutakra a megerősített Scorpion K4 és a lágyabb keveréket tartalmazó K6 való. Ezek amellett, hogy rendkívül gyorsak és a futófelület új mintázata révén javult a vezethetőség, a legszélsőségesebb terepviszonyok között is állják a kövek-egyebek döfését-szúrását.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny pirelli wrc

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8213648068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása