Abroncsfüggők

Cooper Cobra a Shelby Cobrának

2018. január 29. 08:07 - butsi77

Az igazi abroncsfüggő úgy van vele, hogy gyakran megakad a szeme egy szép gumin, aztán tudatosul benne, milyen jó kocsi is van fölötte.

cooper_cobra6_ok.jpg

Így voltam ezzel, amikor megláttam a diszkrét feliratot: Cooper Cobra Radial G/T. Aztán rádöbbentem, atyaisten, ez csak nem egy Shelby?

Hát igen is meg nem is. A kocsi ugyanis 48 500 dollárért eladó, mert egy replika. Ha eredeti lenne, az árcédulához minimum hozzá kellene írni egy nullát. 

Szóval ez csak egy replika, de nem olyan kis punnyadt példány, amit Richard Rawlings pakolt rá egy fickóra a Gas Monkey garázsból. A képeinken látható kocsi az 1964-es Shelby Cobra másolata, de a jobbik fajtából, hiszen nem VW motort hajtja, hanem egy 1966-os háromliteres V-nyolcas, mégpedig a Ford boszorkánykonyhájából. Az akkori időknek megfelelően csak 4 fokozatú a váltó, de mit számít az, ha olyan hosszú, hogy negyedikben 2800-as fordulatnál 110 fölött megy.

Szóval, csak bőgjön az a motor, aztán meglátjuk, mit tudnak a gumik a húzós kanyarokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8313612645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása