Abroncsfüggők

Megint Dunlopot kap egy Porsche csúcsmodell

2018. január 27. 09:05 - butsi77

Azt követően, hogy a Porsche korábban kiválasztotta a 911 GT3-hoz a Dunlop Sport Maxx Race 2 abroncsot gyári szerelésre, most megszületett a két fél új megállapodása: az új 911 GT2 RS is ezt az abroncsot kapja a szerelőszalagon.

porsche_gt2_rs_ok.jpg

A döntést nagyon intenzív tesztsorozat előzte meg részben a Porsche dél-olaszországi próbapályáján, Nardóban, részben pedig a Nürburgring Nordschleifén. (Hol is másutt? Aki ismeri a Ringet, tudja, a legtöbb gumis és autós cég ott teszteli az új fejlesztéseket.)

Igaz, a megállapodásban az is szerepel, hogy a 265/35 ZR 20 és a 325/30 ZR 21 méretű abroncsok csak az utcai használatra szánt GT2 RS modellekre kerülhetnek, de ez érthető is: a pályaversenyekre másfajta köpenyek kellenek.

De ejtsünk a kocsiról is. Hát, kérem, a hathengeres twin-turbo boxermotor mindössze 3,8 literes, viszont 700 lóerős. Ekkora teljesítménnyel érthető, hogy a gyári tesztpályán elérte a 338 kilométeres végsebességet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr1313604517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása