Abroncsfüggők

Mauritániába érkezik ma a Budapest-Bamako Rally

2018. január 20. 11:04 - butsi77

A kalandos turbócsere után mindössze 30 perces pihenő után folytatta a versenyt a címvédő Hamza Péter és csapata, a Játékshop Team. Csütörtökön reggel 6-kor indulva több mint 800 kilométer várt a mezőnyre, ezalatt a csapatok szépen lassan maguk mögött hagyták a hegyeket és megérkeztek az Atlanti-óceán partjára.

A nagy vízzel párhuzamos szakaszok bizony nagy fejtörést okoztak a tapasztalatlanabb bamakós csapatoknak, az elakadt autókat pillanatok alatt képes fogságba ejteni a víz. Mint Hamza Péter elmesélte: két csapatot mentésében is segédkeztek aznap. Az tengerparti szakasz után nem kevésbé izgalmas homokdűnék következtek, ahol bizony egy-egy tevecsapat is felbukkant. 

A pénteki napon ennél "szolidabb", 490 kilométeres táv várt a mezőnyre a Nyugat-Szaharai térségben. Itt az elhúzódó háborúk miatt gyakorlatilag bárhol aknamezőre tévedhetnek az autósok, így az út nagy részét aszfalton tették meg.

img-0256b20fadea02a4ff733ca2a2bb873d-v.jpg

A mai 6 órás indulás után pedig megérkeznek Mauritánia határára, ahol az átkelés minden versenyen rendkívül kalandos. Mint Hamza Pétertől megtudtuk: "volt már 13 órás határátkelésünk is, Afrikában az idő mérése nem órával, hanem naptárral történik."  Az országban 5 napos változatos táv következik, aztán jön Szenegál és Gambiában a verseny óceánparti célállomása, Banjul. 

Fotó: Hamza Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8113589825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása