Abroncsfüggők

Budapest-Bamako: kemény terep vár a mezőnyre

2017. december 14. 09:45 - butsi77

Január 12-én elrajtol a kétévente rendezett Budapest - Bamako Rally. Az összesen 8629 kilométeres versenyen rajthoz áll a gödöllői GumisEmber Team is, Hamza Péter vezényletévétel.

img-b20fc1f22b18b633e2d0e7c7d2ac0fa0-v.jpg

A csapat már öt alkalommal teljesítette sikeresen a Budapest-Bamako Rally-t, legutóbb - 2016-ban - elsőként értek célba a több mint 8 ezer kilométeres versenyen. Idén pedig a Budapest-Bamako Rally mintájára szervezett Baja4000 futamon végeztek az élenA versenyzők év elején 4 ezer kilométert tettek meg a mexikói Baja-félsziget alsó csücskén fekvő Cabo San Lucasig, majd észak felé fordulva tértek vissza a kaliforniai metropoliszba.

- A Baja4000 után azt gondoltuk, hogy egy pici szünetet tartunk - mesélte Hamza Péter. - Mindössze két hónapig bírtuk, aztán elkezdtük hívogatni egymást, hogy milyen jó lenne megint visszamenni Afrikába. Nyár közepén aztán beadtuk a nevezést a kedvenc versenyünkre. 

Felméri László navigátor, Nagy Zoltán és Heksch Kálmán szerelők, valamint Hamza Péter csapatkapitány személyében tapasztalt csapat vág neki a nagy távnak, hiszen a kvartett már versenyzett közösen korábban.  A csapat autója egy régebbi kiadású Nissan Patrol, amelyet teljesen átépítettek az afrikai körülményekhez igazítva. A 3 ezres motorral felszerelt, 200 lóerős terepjáró új futóművet kapott, felújították a váltót és a motort, és kisebb átalakításokat is végeztek rajta. 

- Az autó esetében kulcskérdés a futómű és az abroncs. Ezen kívül a versenyen a gyorsaságon kívül a pontos navigáció lesz a döntő. Mi a verseny kategóriában indulunk, azaz régi dakaros etapokat is teljesítünk speciális off-road szakaszokkal. Mondanom sem kell, hogy itt autót és embert próbáló dűnék és terepviszonyok várnak ránk. Megkaptuk a védőoltásokat is, a hátralévő időben az autó finomhangolása és a ráhangolódás vár még ránk. 

A viadal  honlapja szerint 2018-ban a verseny és az a 4×4 túra kategória indulóinak több lesz a földutas, nehéz szakasz, de az esti táborok célpontjai ugyanazok lesznek. A versenyzőket elviszik régi barlangrajokhoz, krokodilokhoz, és a sivatag egyéb kincseihez. Szenegálban, ahol már évek óta nem járt a futam szavannás, klasszikus afrikai földutak és kis falvak várnak az indulókra.

A rajt 2018. január 12-én 14 órakor lesz Budapesten. A Baja4000-hez hasonlóan blogunkon követjük mi is az eseményeket és Hamza Péterék útját. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr2513499373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása