Abroncsfüggők

Hamza Péterék nyerték a 4 ezer kilométeres futamot

2017. január 25. 08:47 - butsi77

Első helyezett lett a Baja4000 versenyen a Bódi Zsolt - Nagy Zoltán szerelők, Újvári Zsolt navigátor és Hamza Péter csapatkapitány alkotta GumisEmber Team. A részvevő csapatok tíz nap alatt összesen csaknem 4 ezer kilométert tettek meg Los Angelestől Cabo San Lucasig és vissza. 

A 4 ezer kilométeres, eredetileg 10 szakaszra tervezett futam változatos terepviszonyaival, szélsőséges időjárási viszonyaival a rutinos off-roadosoknak is keményen feladta a leckét. Az utolsó szakaszt szakaszt a heves esőzések miatt törölték is a szervezők.  

- Nagyon fárasztó volt versenyen vagyunk túl - mondta Hamza Péter. - Minden nap hajnalban keltünk, összepakoltunk és már indultunk is. Volt olyan etap, amelyen 18 órát autóban ültünk . A versenyen kulcsfontosságúnak számító navigáció sem volt olykor egyszerű, mert sok helyen elmosta az utakat az esőzés, többször pedig illegálisan lezárták a térképen jelzett utakat, így kerülnünk kellett.

A csapat Mitsubushi Pajerója többé-kevésbé ellenállt az út viszontagságainak. Ha pedig mégis megadta magát, akkor a csapat rutinos szerelői orvosolták a baját. 

- A verseny utolsó szakaszát a fölcsuszamlások és az eső miatt törölték, viszont minket is megkértek, hogy segítsünk, mert két motoros és három autó is bajba került. Reggel elindultunk két másik csapattal, kora délután találtuk meg őket. Kihúztuk őket a sárból, majd megkerestük a többieket is. Szerencsére mindenki épségben megúszta a kalandot. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr6812152161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása