Abroncsfüggők

Az Auto Express négyévszakos tesztje

2017. november 29. 07:57 - butsi77

A Golf-áramlatnak köszönhetően meglehetősen kiegyensúlyozott a brit szigetek időjárása. Télen – legalábbis Skóciától délre – éjszaka sem nagyon süllyed nulla fok alá a hőmérséklet, így természetesen egyre bővül az egész évben használható négy évszakos abroncsok piaca.

Ezért az Auto Express magazin sietett tájékoztatni az olvasókat, mi is a helyzet a négy évszakosok területén. A 205/55 R16 méretű tesztabroncsokat igazi angol autókra, Audi A3-ra és VW Golfra szerelték.

A tesztet a Michelin CrossClimate nyerte, de a lap megjegyzi, tavaly, az akkori modell még csak harmadik lett. Azóta viszont fejlesztették, és az idei széria már jobb eredményeket mutatott, főleg vízen. Annyira, hogy vízen fékezésből és kezelhetőségből a legjobban vizsgázott, ami az esős Albionban igen fontos. Az viszont korántsem mellékes, hogy a vizes aszfalton fékezésben a második legjobbnak a Nexen N’blue 4Season bizonyult, a Kumho Solus előtt.

auto-express-2017-all-season_ok.jpg 

Az összesítettben a második helyen végzett Goodyear viszont a havon fékezésben nyújtotta a legtöbbet, a legkevesebb gördülési zaj pedig abba az autóba szűrődött be, amely Toyo Celsius abroncsokon gördült.

Szólj hozzá!
Címkék: teszt abroncs

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr113402733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása