Abroncsfüggők

Nexennel radírozó Toyota GT86 – műholdról

2017. szeptember 29. 08:18 - butsi77

Műholdról filmezni, ahogy fánkokat rajzolnak a betonra? Elég szokatlan ötlet, a Toyota-Nexen páros, valamint az idei Formula Drift sorozatban Rockstar Energy Drink/Nexen Tire Toyota Corolla iM versenyautójával indult Fredric Aasbø drift világbajnok mégis összehozta. 

nexen_toyota_okok.jpg

„Amikor először hallottam a tervről, első reakcióm az volt: „Ez most komoly?”, rögtön utána viszont ezt gondoltam: „A francba is, megcsináljuk!” – emlékszik vissza Fredric, aki tavaly a Nexen élversenyzőjeként a Formula Drift pilóták között szerezte meg az összesített második helyet, míg a koreai márka összesítettben második lett a gyártók között.

Most pedig a Toyota olyan reklámfilmet álmodott meg az új GT86 kupé számára, ami még nem volt. Így került egy drift világbajnok egy nagy-britanniai vezetéstechnikai pályára, ahol akkora méretben égette gumicsíkokkal az aszfaltra a modell közismert 86-os logóját, hogy azt egy Föld körül keringő műhold is láthassa.

 

A megvalósítás pontos tervezést igényelt a pilóta és a filmes stáb részéről, miközben az egész csapatnak ügyelnie kellett arra, hogy pontosan akkor hajtsák végre a manővereket, amikor elhalad fölöttük a műhold. A feladatra a létező legrátermettebb szakembert kérte fel a Toyota: Fredric Aasbø-t, a Formula Drift világbajnokát, aki saját Icom Toyota Express Service 86-X versenyautójával – egy 1166 lóerős, 3,4 literes, sorhatos turbómotorral felszerelt, különlegesen átépített Toyota GT86-ossal – vállalta a fellépést.

A stáb az Airbus légiközlekedési és űrhajózási vállalattal együttműködve úgy időzítette a projektet, hogy a vállalat két, a Föld fölött 800 kilométeres magasságban keringő Pléaides műholdja közül az egyik nagyfelbontású képet készíthessen az aszfaltra kent 86-os logóról.

Szólj hozzá!
Címkék: extrém toyota

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5212910483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása