Abroncsfüggők

A Toyota elnökének hiányozni fog a Porsche

2017. augusztus 02. 07:28 - butsi77

 Világszerte hidegzuhanyként érte az autósportok kedvelőit a hír, hogy a Porsche jövőre nem indul a World Endurance Championship (WEC), vagyis a Hosszútávú Világbajnokság versenysorozatában. A nagy rivális Toyota elnök-vezérigazgatója, Akio Toyoda személyes hangvételű levélben kommentálta a versenytárs bejelentését.

Júniusban a Toyota a győzelemre készült Le Mans-ban, ám drámai körülmények között elveszítette a viadalt, amit végül sorozatban harmadszor a nagy rivális Porsche nyert meg Michelin abroncsokon.

A Toyota akkor megható és egyben inspiráló videóban foglalta össze a fiaskót. 

Most pedig – az azóta a WEC következő futamán első nürburgringi dobogóját megszerző – Toyota elnöke elnök-vezérigazgatója, Akio Toyoda azt írta, hogy „a tavalyi Le Mans 24 órás futamon az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Porsche komoly versenytársként ismerte el a Toyotát.

Nagy és élvezetes csatát vívtunk egymással a győzelemért. Az idei versenysorozatra készülve arra törekedtünk, hogy megfeleljünk a Porsche által megtestesített kihívásnak – sőt győztesként kerüljünk ki ebből a küzdelemből. Ez arra sarkallt minket, hogy még keményebben dolgozzunk, és mindent megtegyünk új technológiáink sikeréért. Tiszta szívemből hálás vagyok a Porschénak – köszönetet viszont majd akkor mondok, ha az idei versenyszezon véget ért.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4212709852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása