Abroncsfüggők

Hockenheimring – győzött az új Audi RS 5 DTM

2017. május 18. 08:27 - butsi77

A DTM-szezon eseménydús második futamán Jamie Green szinte önálló kategóriát képviselt a Hankook abroncsokon futó Audi RS 5 DTM kormánya mögött.

audi_dtm_ok.jpg

Az Audi Sport Team Rosberg csapat brit pilótája a harmadik körben vette át a vezetést, majd több mint tíz másodpercre növelte előnyét. Amikor a verseny félideje táján esni kezdett, majd mind erősebben szakadt, Jamie Green a megfelelő pillanatban váltott a Hankook új slick-abroncsairól Ventus Race Rain esőgumikra. Előnye ekkor már olyan nagy volt, hogy a bokszkiállás alkalmával egy öt másodperces büntetés is belefért.

Jamie Green a vizes pályán is jól gazdálkodott előnyével, és noha kapott egy ötmásodperces büntetést, a Mercedes-Benzzel versenyző honfitársa, Gary Paffett előtt közel öt másodperccel száguldott át győztesként a célvonalon.

Dieter Gass, az Audi versenyigazgatója elégedett lehetett a brit pilóta teljesítményével: „Ma nagyon nehéz volt megítélni, mikor kell esőgumikra váltani. A DTM-ben a pilóták most csakis magukra hagyatkozhatnak, ám Jamie kiválóan oldotta meg a helyzetet, s valóban megérdemelte a győzelmet. Ez fantasztikus eredmény számunkra.”

Szólj hozzá!
Címkék: verseny audi hankook

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr812512969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása