Abroncsfüggők

Hockenheimring – indul a szezon!

2017. május 03. 07:27 - butsi77

 A Hankook, valamint a DTM-ben résztvevő Audi, BMW és Mercedes-Benz csapatok május első hétvégéjén kezdik meg hetedik közös szezonjukat a Hockenheimringen. A Hankook – a Ventus Race versenyabroncsaival – 2011 óta a prémium járműgyártók kizárólagos gumiabroncs-partnere a túraautó bajnokságban.

hankook2_ok.jpg

 Míg az esőgumi, a Ventus Race Rain változatlan marad, az új Hankook slick abroncsok még izgalmasabbá és érdekesebbé tehetik a versenyeket, mivel az abroncsok előmelegítését már nem engedélyezik.

hankook_ok.jpg

„Ez egy rendkívüli kihívás a pilóták számára. Hideg, alacsony nyomású abronccsal rajtolnak el, és közben nem nyomhatják túl erősen a gázt, hiszen a versenyabroncsok egy optimális hőmérsékleti tartományban érik el teljes tapadási képességüket. A boxutcai kiállások nehezítik meg leginkább a versenyzők dolgát. A pilóták optimálisan bemelegített abroncsokkal jönnek le a pályáról, majd hidegekkel térnek vissza. Aki itt nem figyel, és túl erőteljesen gyorsít, nagyon hamar a védőfalnak csapódva végezheti” – vélekedett Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport európai igazgatója.

A szombati és vasárnapi futam egyaránt 55 perc plusz egy kör, egy-egy kötelező boxutcai kiállással. A frissen kifejlesztett Hankook Slick abroncs számára a változatos, gyors kanyarokkal teletűzdelt Hockenheimring igazi nyúzópróba, mert a magas, és éles peremű kerékvetőkre való gyakori és gyors felhajtás hatalmas terhelést jelent.

Szólj hozzá!
Címkék: verseny hankook

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr5912474455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása