Abroncsfüggők

Dunlopra váltottak a Porsche csapatok

2017. április 28. 07:48 - butsi77

A FIA World Endurance Championship Endurance (WEC) versenysorozatban induló két Porsche csapat, a Dempsey-Proton és Gulf Racing megerősítette, hogy Dunlop abroncsokra váltottak a gumigyártóval a European Le Mans Series (ELMS) európai versenysorozatán folytatott együttműködés tapasztalatara támaszkodva. Így többek között a Le Mans 24 órás futamon is Dunlop gumik lesznek a Porsche 911 RSR versenyautók alatt.

dunlop_porsche_ok_1.jpg

Mellesleg a Dunlop a Le Mans 24 órás verseny történetének legsikeresebb abroncsgyártója, összesen 34 győzelemmel, amelyek közül a Dunlop 9-et olyan ikonikus a Porsche modellekkel közösen aratott, mint a 935, 936, 956 és a 962. Az elmúlt hat évben zsinórban a Dunlopot választották a maratoni francia futam LMP2 prototípus osztályának bajnokai. A prototípusok versenyén aratott sikert követően 2016-ban a Dunlop az LMGTE osztály látókörébe került, és ez az Aston Martin Racing csapattal folytatott műszaki együttműködés révén már az első évben bajnoki címet hozott.

A Genfi Autószalonon bejelentették, hogy a Dunlop a Sport Maxx Race utódját a Porschéval közösen fejlesztette ki, hogy megfeleljen új 911 GT3 modelljük magas követelményeinek. Az előző GT3 modellre szerelt első generációs Sport Maxx Race abroncsok után a Dunlop most újabb speciális abroncsokat kínál a Porsche járműveihez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr4912625289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása