Abroncsfüggők

A Michelin adja a Valkyrie saruját

2017. március 20. 08:48 - butsi77

A genfi szalonon mutatkozott be a legújabb (jövendőbeli) Aston Martin, a Valkyrie.

A hiperkocsi nevét a skandináv mitológiából vette a gyár: a valkűrök afféle félistenek, Odin szolgálói, akik kiválasztják a leghősiesebb, csatában elesett harcosokat, és a Valhallába viszik őket. Odinnak azért volt szüksége rájuk, hogy az oldalán küzdjenek a világvégén (Ragnarök) elkövetkező csatában.

aston-martin-valkyrie_ok.jpg

Mindez ismerős lehet a fél Monty Python csapat komédiából az Erik a Vikingből, és az alábbi videó kürthangja is onnan való.

 

A kocsi azért nem lehetett Odin, mert a gyár ragaszkodik a V-betűvel kezdődő modellnevekhez, ugyanakkor egyelőre azt sem hozták nyilvánosságra, hogy a Genfben bemutatott karosszéria alatt milyen technika van. Egyetlen a biztos, az pedig a Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncs, amiből elöl 265/35ZR20, hátul pedig 325/30ZR21 méretű gumikat látunk.

aston-valkyrie-geneva.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr8612353009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása