Abroncsfüggők

24 óra Hankook abroncsokon

2017. január 30. 09:58 - butsi77

Január 12-én Dubaiban kezdődött az idei 24 órás versenysorozat. Az első futamon, az Egyesült Arab Emírségekben összesen 99 kocsi állt a rajthoz. A 12 órás versenyen induló Renault Clióktól a Miniken át a GT3 osztályig. De persze a fő szám a nagyok – Ferrari, Lamborghini, Mercedes, BMW, Audi, Porsche – 24 órás küzdelme volt.

hankook24hdubai_ok.jpg

Dubaiban különös gondot okoz a szél esetén eltakaríthatatlan homok, ami – különösen, ha esős az idő – nemcsak a vezetőket veszi igénybe. A versenyzőknek külön küzdelmet kell vívni a homokkal, ami finom rétegben éppolyan csúszóssá teheti az aszfaltot, mint a jég, ugyanakkor alaposan darálja a gumikat.

A Hankook Tire – mint a versenysorozat szállítója – már novemberben megkezdte a felkészülést, és a munka eredményeként 7 ezer slick, valamint 2500 esőgumit halmozott fel különféle méretekben. Emellett az 5,39 kilométer hosszú aszfaltcsíkkal rendelkező Dubai Autodrome-ban ötven munkatársa állt készen, hogy minden csapat szervizigényét kielégítse.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jogumi.blog.hu/api/trackback/id/tr3912168228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása